AAA

EKONOMIJA | 14.07.2017 13:45 > 14.07 13:46

Stamatović: Nije bilo nužno da radna grupa putuje u Poljsku da bi se saznala cena maline

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović izjavio je danas da nije bilo nužno da radna grupa premijerke Ane Brnabić putuje u Poljsku da bi se saznala cena maline jer je cena kilograma maline na poljskom tržištu izmedju 1,66 i 1,88 evra.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta povodom obećanja premijerke Brnabić da će se rešiti pitanje otkupne cene maline, Stamatović je rekao da je cena na poljskom tržištu ista onolika koliko zahtevaju i srpski malinari, iako je, "srpska malina znatno kvalitetnija".

"Ti isti nakupci dobro znaju koliko su platili poljsku malinu, a potom je prodavali na stranim tržištima kao našu, čime su izazvali nezadovoljstvo kupaca u Evropskoj uniji i time ugrozili izvoz srpske maline", rekao je Stamatović.

On je dodao da treba hitno odrediti realnu otkupnu cenu maline i zaustaviti "monopolsko ponašanje uvoznog lobija na tržištu malina".

"Novoj premijerki Ani Brnabić ništa ne znači obećanje dato 3. i 6. jula da će se 'u narednih sedam dana' utvrditi otkupna cena maline", rekao je Stamatović.

Stamatović je podsetio da je prema najavama ministra Nedimovića, 10. jula trebalo da bude gotov Nacrt izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim će se ograničiti prodaja zemljišta i nacionalnih prirodnih resursa strancima.

"Ostalo je još samo 48 dana do početka primene Sporazuma o stabilnosti i pridruživanju (SSP)", naveo je Stamatović.

On je dodao da treba da se spreči prodaja poljoprivrednog zemljišta, prirodnih resursa i nepokretnosti strancima, jer je, kako je kazao "do kraja leta, na delu sudbinski izbor za gradjane i 'biti ili ne biti za zemlju Srbiju'".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.