AAA

EKONOMIJA | 14.07.2017 21:05 > 14.07 21:20

Štrajkači: Ministarstvu ćemo dati svoju verziju Protokola za pregovore s FCA

Štrajkački odbor u preduzeću Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija saopštio je da danas nije dobio poziv za pregovore ili razgovore od FCA, niti od bilo koje državne institucije već samo predlog Protokola o okončanju štrajka.

U saopštenju se navodi da se u predlogu Protokola za prekid štrajka ne nudi ništa osim napora Ministarstva privrede da pregovori postignu uspeh.

"Nudi nam se, da se dva puta sapletemo o isti kamen", navod Štrajkački odbor.

Štrajkački odbor je izrazio spremnost da svakog trenutka, bez obzira na doba dana ili noći počne pregovore s relevantnim sagovornicima.

"Štrajkački odbor će Ministarstvu privrede u roku od nekoliko sati dostaviti izmenjeni predlog Protokola u kome će od Vlade Srbije tražiti da preuzme svoj deo odgovornosti, kao vlasnik 33 odsto kapitala u preduzeću FCA", navodi se u saopštenju.

Štrajkački odbor pozvao je Vladu da "privede zakonima" preduzeće FCA i onemogući da Fijatove procedure budu iznad zakona u Srbiji.

"Tržimo da Vlada, preko predstavnika kapitala Republike Srbije u upravljačkim strukturama preduzeća, inicira pronalaženje rešenja, a državni organi primene Zakon o štrajku i silom zakona i države, nalože preduzeću FCA da započne pregovore", saopštio je Štrajkački odbor.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.