AAA

EKONOMIJA | 17.07.2017 22:30

Potpisan Memorandum o razumevanju Vlade Srbije i kompanije Cisko

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Vašintonu potpisivanju Memoranduma o razumevanju Vlade Srbije i kompanije Cisko (Cisco), saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Kako se navodi memorandum su potpisali ambasador Srbije u SAD Djerdj Matković i viši potpredsednik za odnose sa vladama i zajednicama u kompaniji Cisko Majkl Timeni.

Ovaj memorandum podvlači nameru dve strane da otpočnu razgovore u cilju postizanja dogovora o programu nacionalne agende za ubrzavanje digitalizacije (CDA), navodi se u saopštenju.

Dostizanje ovog programa može predstavljati strateški potez i izgraditi dugoročno partnerstvo koje bi, kroz ubrzanje nacionalne agende za digitalizaciju, pomoglo rastu BDP-a, otvaranju novih radnih mesta i obezbedilo inovacije i obrazovanje u javnom i privatnom sektoru, dodaje se u saopštenju.

Cilj memoranduma je da se radi na pristupu koji bi predstavljao zajedničko vlasništvo obe strane i pomogao u privlačenju stranih direktnih investicija, jačanju ekonomskog razvoja, zadovoljenju niza društvenih ciljeva, pružanju mogućnosti mladjim gradjanima da učestvuju u digitalnoj ekonomiji, podsticanju digitalnih inovacija i konkurentnosti i stvorilo prostor za izvozno orijentisane i na znanju zasnovane mogućnosti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.