AAA

EKONOMIJA | 24.07.2017 15:50

Živković pita ministra Vujovića čija je firma Asomacum


Poslanik Nove stranke u Skupštini Srbije Zoran Živković zatražio je danas da mu Ministarstvo finansija odgovori ko je vlasnik i direktor preduzeća Asomakum (Asomacum) iz Beograda koje ima otvoren dinarski račun.

U saopštenju Nove stranke je navedeno da je Živković uputio poslaničko pitanje ministru finansija Dušana Vujoviću u kojem traži da mu se odgovori kako je moguće da i dalje radi preduzeće čije je osnivanje proglašeno ništavnim.

Živković je naveo da je preduzeće Asomakum 2. jula ove godine otvorilo dinarski račun.

"Privredno društvo Asomakum osnovano je 2010. godine i prema trenutno dostupnim podacima na sajtovima Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije, u vlasništvu je Andreja Vučića, brata predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića", naveo je Živković.

On je podsetio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije 2014. godine utvrdilo da je prilikom osnivanja Asomakuma korišćena falsifikovana lična karta Andreja Vučića.

"Kako je moguće da preduzeće, čije je osnivanje proglašeno ništavnim jer je tom prilikom korišćena, navodno, falsifikovana lična karta brata aktuelnog predsednika države, pre samo par sedmica otvori dinarski račun? Da li je reč o legalizovanom 'naprednom' porodičnom kriminalu", zapitao je Živković.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.