AAA

EKONOMIJA | 28.07.2017 13:55 > 28.07 14:00

Predsezona Crne Gore sve atraktivnija za turiste iz Srbije

Crna Gora je zabeležila dvocifrenu stopu rasta broja turista iz Srbije u ovogodišnjoj turističkoj predsezoni, rekla je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

"Predsezonom smo zadovoljni, zvanični statistički podaci u poslednjih pet meseci, pokazuju dvocifrenu stopu rasta, a kada je špic turističke sezone, svi kapaciteti su popunjeni na primorju, ali i na severu Crne Gore, na šta smo posebno ponosi" rekla je Radak Kukavičić.

Istakla je da se poslednjih godina radi na promociji plaža koje su najvredniji resurs turističke ponude Crne Gore, kao i na reklamiranju zaledja i severa Crne Gore jer prednost Crne Gore upravo jeste što na malom prostoru ima raznovrsnu ponudu seoski turizam, splavarenje, planinarenje.

"Crna Gora ima mrežu staza za pešačenje i biciklizam i mrežu lokalnih staza koje su markirane, a sada radimo na aktivnim mapama na kojima će gosti moći putem telefona da skidaju GPS podatke atraktivnih ruta koje žele da posete", rekla je Radak Kukavčić i dodala da Crna Gora ima viče od 20.000 kilometara staza za pešačenje i biciklizam.

U toku je priprema Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine da naprave jednistvenu biciklističku rutu za šta će zatražiti finansijsku pomoć EU.

Pored toga, "Srbija i Crna Gora zajedno nude turističke aražmane za daleka tržišta jer turisti iz Kine, Japana i Ujedinjenih Arapskih Emirata obično žele da posete više destinacija odjednom", navela je Radak Kukavčić.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.