AAA

EKONOMIJA | 28.07.2017 19:05

Vučić: Prosečne plate do kraja godine 440 evra

Prosečne plate u Srbiji biće do kraja godine 440 evra, a za to su zaslužne mere koje je Vada Srbije preduzela pre dve, tri godine, izjavio je danas u Nišu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da su prosečne plate u junu ove godine bile 409 evra, a u vreme kada je postao premijer iznosile su 356 evra.
"Da li je to mala razlika? Ne mislim da je mala. Plate tako treba postepeno, ne ugrožavajući stabilnost naših javnih finansija, da nastave da rastu", izjavio je Vučić novinarima nakon obilaska novog Kliničkog centra u Nišu.

Prema njegovim rečima, dovodjenjem investitora i povećanjem konkurencije dolaziće do toga da plate budu sve veće.

"Kada smo trebali da sprovodimo mere fiskalne konsolidacije svi su hteli da me zakopaju 100 metara ispod zemlje. Danas svi ćute, ali svi vide da je bolje", rekao je Vučić.

On je kazao da je nezaposlenost u Srbiji dvostruko manja nego 2012. godine, a u Nišu je broj nezaposlenih sa oko 50.000 od pre pet godina, smanjen na manje od 30.000.

Vučić je sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i rukovodstvom grada u toku popodneva obišao radove na rekonstrukciji Doma zdravlja i novi Klinički centar.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

građanin drugog reda28/07/2017 20:47

A šta ćemo sa radnicima koji rade kod privatnika? Kada će njima biti prijava kao prosek Srbije? Dokle će oni biti građani drugog reda? Jel znate koliko je njima prijava, koliko im je fond sati mesečno za tu prijavu, koliko dobijaju topli obrok i koliko dana imaju pravo da koriste godišnji,bez obzira koliko im po zakonu pripada? Neznate? Znate veoma dobro, ali izgleda lepše je ovako.P.S.Izvinjavam se onim poštenim privatnicima koji nekako sastavljaju kraj s krajem a ipak poštuju svoje radnike. Na njih se ovo ne odnisi, ali nažalost u velikoj su manjini.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.