AAA

EKONOMIJA | 01.08.2017 11:55 > 01.08 11:58

Radnici Goše od državnog vrha traže pomoć

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke zatražili su danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić da im pomognu u rešavanju problema u fabrici.

"Potrebno je da svojim autoritetom utičete na otvaranje razgovora sa vlasnikom fabrike Goša u cilju rešavanja svih problema", navodi se u otvorenom pismu koje su radnici uputili državnom vrhu i pozvali ih da posete tu fabriku.

Radnici navode da su u generalnom štrajku od 28. marta i da su prinudjeni da im se na ovaj način obrate za pomoć, jer "radnicima 2,5 meseca nije uplaćen ni jedan jedini dinar".

"Nalazimo se u situaciji da nam se isključuje struja, blokiraju tekući računi, preti tužbama za neizmirenje komunalnih obaveza i ostalih obaveza prema bankama", navodi se u pismu.
Objašnjavaju i da ne mogu da stupe u kontakt sa vlasnikom fabrike, što je osnov za isplatu dela zaostalih zarada posle koje bi, kako navode, prestao štrajk i počeo redovan rad u fabrici.

"Generalni direktor koji je imenovan od strane vlasnika nema nikakva ovlašćenja za dogovor", navode radnici.
Precizirano je i da bi se radom garantovao nastavak započetih poslova, ugovaranje novih i opstanak firme.

Proizvodnja u Goši je obustavljena zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Goša zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme ŽOS koja je prodala kiparskoj kompaniji Lisnart za 4,2 miliona evra.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.