AAA

EKONOMIJA | 28.08.2017 15:45

Er Srbija još nije odlučila o dodatnom otpuštanju radnika

Odluka o eventualnom smanjenju broja zaposlenih u Er Srbiji, koju mogu da donesu Nadzorni odbor i izvršni menadžment kompanije, još nije doneta, rečeno je danas agenciji Beta u Er Srbiji.

"Usled izražene sezonalnosti u avio-industriji, potreban broj zaposlenih u Er Srbiji se povećava i smanjuje tokom godine. Pored toga, inovacije i različiti kratkoročni projekti takodje mogu da utiču na promene broja zaposlenih u kompaniji, kao što sz uvodjenje širokotrupnog aviona erbas A330, čarter-letovi tokom letnje sezone, kao i uvodjenje Sabre, potpuno nove IT platforme za prodaju i rezervaciju karata", naveli su u Er Srbiji.
Istaknuto je da u zavisnosti od složenosti procesa i vremena potrebnog da se projekti u potpunosti primene, zavisi i dužina angažovanja stručnjaka.

Po pisanju lista Danas, Er Srbija planira da otpusti još 100 radnika i otkaže zakup prostorija u novobeogradskom naselju Belvil pa će se menadžment kompanije preseliti u zgradu nekadašnjeg JAT-a, na aerodromu "Nikola Tesla".

Er Srbija, kako je agenciji Beti rečeno, ostaje u zgradi Belgrade Business Centre (BBC), koja se nalazi u naselju Belvil.

"Kada je reč o poslovnom prostoru koji Er Srbija poseduje na Aerodromu 'Nikola Tesla' plan je da se taj prostor iskoristi za objedinjavanje pojedinih službi koje trenutno posluju na različitim lokacijama, a u cilju postizanja bolje efikasnosti i racionalizacije troškova", navode u Er Srbiji.

Er Srbija je ranije otpustila 30 radnika u administraciji i zatvorila poslovnice u Nišu, Novom Sadu i Užicu, u skladu sa poslovnom politikom smanjenja troškova i efikasnijeg poslovanja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.