AAA

EKONOMIJA | 29.08.2017 14:00 > 29.08 14:21

Dodeljeno 1.080 sertifikata lokalnim službenicima koji su prošli e-obuku (VIDEO)

U Beogradu je danas dodeljeno 1.080 sertifikata učesnicima iz 136 gradova i opština iz Srbije koji su prošli elektronsku obuku o sprovodjenju novog Zakona o upravnom postupku.

Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Djordje Staničić kazao je da je primena novog Zakona o upravnom postupku važna gradjanima i privrednicima jer treba da imaju benefite od toga kako će se i na koji način taj zakon primenjivati.

"Trudimo se da implementacija pozitivnih zakona bude što brža i kvalitetnija i dostupnija svima zbog kojih je i doneta", kazao je Staničić u Skupštini grada na dodeli sertifikata učesnicima e-obuke.

Dodao je da je ideja e-obuke da se dobije mnogo kvalitetnija i efikasnija uprava na lokalnom nivou nego što je bila do sada.

"Da ispoštujemo vreme, rokove i da od njih ne odstupamo", rekao je Staničić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović kazao je da su Službenicima iz lokalnih samouprava koji su prošli e-obuku primer na koji način treba da razmišlja svako ko je zaposlen u državnoj upravi.

"Važno je da sa ovakvom e-obukom dodjemo do višeg stepena da ta usluga bude bolja, profesionalnija i kvalitetnija", kazao je Mladenović i dodao da je obuka bila specifična jer nije zahtevala vreme van posla.

"Obuka je pojednostavljena ali je bila kvalitetna i dala je rezultat", rekao je on.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak izjavio je da će e-obukom Srbija sada "izaći još modernija i još kvalitetnija".

Viša savetnica za javnu upravu u misiji OEBS-a Katrin Gabriel kazala je da veliko interesovanje za e-obuku pokazuje da postoji visok nivo percepcije da je potrebna efikasnija administracija na lokalnom nivou.

"Podizanje kapaciteta i stalno učenje zaposlenih u lokalnoj samoupravi je veoma važno posebno za gradjane jer popravlja usluge koje im se pružaju", objasnila je Katrin Gabriel.

Kompletan video-materijal možete preuzeti OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.