AAA

EKONOMIJA | 20.09.2017 13:20 > 20.09 14:10

Ministarka Mihajlović u inspekciji budućeg autoputa Surčin-Obrenovac

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović je danas posetila radove na izgradnji autoputa Surčin-Obrenovac na Koridoru 11.

Na toj deonici radi kineska kompanija CCCC koja gradi most preko Kolubare i Save koji će povezati Surčin i Obrenovac.

Direktor tog projekta Žao Čengli je u ime kompanije CCCC potvrdio da radovi idu po utvrdjenoj dinamici i da nema kašnjenja.

Ministarka je rekla da je to "još jedno gradilište za koje možemo da kažemo da je primer kako treba da se gradi u Srbiji".

"Svakog dana na ovom gradilištu angažovano je više od 200 radnika, sve mašine su u pogonu. Ako ovako nastave, a nema razloga da tako ne bude, do kraja 2019. imaćemo i novi most dug 1.500 metara i novi autoput dug 17,5 kilometara koji će povezati naše najznačajnije saobraćajnice Koridor 10 i Koridor 11", rekla je Mihajlović.

Na gradilištuje je s njom bila i ekipa nemačkog javnog TV servisa ZDF koja snima reportažu o kineskim investicijama u Srbiji, o njihovom značaju za Srbiju, ali i o sumnjama EU prema investicijama iz Kine, navodi se u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.