AAA

EKONOMIJA | 09.10.2017 11:05 > 09.10 14:11

Blic: Beogradski Depo prodat za 4,15 miliona evra

Prostor nekadašnjeg "Depoa" u Beogradu, na kojem je pre više od tri godine izgoreo tržni centar, prodat je danas na javnoj aukciji po ceni od 4,15 miliona evra, objavio je Blic.

Kupac je firma BKA divelopment koju je prilikom otvaranja ponuda predstavljao direktor Miša Marković.

Ta firma je, prema podacima Agencije za privredne registre (APR) osnovana 26. septembra ove godine sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara, navedeno je na sajtu Blica.

Prodati su postojeći objekte na prostoru "Depoa" sa pripadajućim zemljištem u Bulevaru kralja Aleksandra, ukupne površine 4.316 kvadratnih metara.

Početna cena iznosila je 4.078.620 evra, a pored BKA investmenta ponudu je poslala i firma "Belestejt".

Miša Marković je za Insajder rekao da su "Depo" zapravo kupili izraelski investitori, kompanija Yossi Avrahami i Almogim holdings koja već u Beogradu gradi na prostoru bivše Američke ambasade u Ulici kneza Miloša.

On je naveo da se na aukciji pojavio kao kupac zbog "proceduralnih i administrativnih stvari", a da je kupovinu obavio u ime izraelskog konzorcijuma koji predvodi Nir Makdasi.

Na pitanje novinara Insajdera šta je u planu da se gradi na prostoru bivšeg "Depoa", koji je još pod nerazjašnjenim okolnostima izgoreo, Marković je rekao da još nije odlučeno.

"Kako nismo ni znali da li ćemo na aukciji kupiti zemljište još nije doneta odluka šta će se tu graditi. Znam samo da će biti nešto lepo, moderno i savremeno za Beograd", dodao je Marković.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.