AAA

EKONOMIJA | 13.10.2017 11:40 > 13.10 11:42

Bivši radnici paraćinske Staklare simbolično obeležili dan fabrike

Oko 50 bivših radnika Srpske fabrike stakla u Paraćinu, koji su nakon uvodjenja stečaja dobili otkaz, simbolično su danas obeležili 110 godina od osnivanja fabrike.

Oni su se, sa tortom od kartona, okupili ispred upravne zgrade fabrike, u kojoj je sada jedino nadležna osoba stečajni upravnik Saša Jovanović.

Niko od radnika, koji još uvek rade, nije izašao da se pridruži bivšim radnicima, kao ni stečajni upravnik.

Bivši radnici Staklare su prošle sedmice u Paraćinu prikupljali potpise koje će predati premijerki Srbije, predsedniku Srbije i predsedniku Apelacionog suda.

Radnici ocekuju revidiranje stečajnog postupka, kao i kontrolu nad radom stečajnog upravnika i Privrednog suda u Kragujevcu.

Bivša radnica Staklare Aleksandra Stojanović kazala je da je prikupljeno oko 2.500 potpisa gradjana Paraćina koji su se rado odazvali ovoj akciji i tako pružili podršku bivšim radnicima.

"Reč je o peticiji ne samo otpuštenih radnika, već i gradjana Paraćina kojom pokušavamo da skrenemo pažnju na način na koji je sproveden stečajni postupak", rekla je Stojanović.

Nakon uvodjenja stečaja, 20. septembra, otpušteno je 230 radnika od 810 koliko je radilo, a medju otpuštenima su samohrane majke, invalidi, bolesni ljudu.

Opština Paraćin je, kao jedan poverilaca Staklare a na zahtev sindikata i radnika koji su ostali bez posla, uputila žalbu na odluku o otvaranju stečaja.

Opština je uputila i pismo Vladi Srbije sa molbom da se otpuštenim radnicima uputi trenutna pomoć, obezbedi brz i efikasan stečajni postupak i pruži podrška u pronalaženju strateškog partnera u oblasti proizvodnje stakla kako bi se stečajni postupak okončao nastavkom rada fabrike.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.