AAA

EKONOMIJA | 15.10.2017 09:25 > 15.10 10:29

Sindikat Sloga: Rad vlade u prvih sto dana vlade neuspešan

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" ocenili su danas da je u prvih sto dana rada Vlada Srbije na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić bila neuspešna u ekonomiji, a uspešna, kako su naveli, u nastavku "petogodišnje proizvodnje propagandne manipulacije vlasti nad sopstvenim narodom".

"Da Srbija nije najbolja u ekonomiji, to osećamo po standardu i visini primanja. Medjutim, očigledno da ima uspeha u pravljenju rijaliti programa u režiji državnog vrha, što smo uostalom videli juče u Kruševcu gde je održana sednica Vlade Srbije, još jedna putujuća diletantska predstava za javnost sa ciljem prikazivanja nepostojećeg uspeha i širenja lažnog optimizma i nade u nekakav bolji život", navedeno je u sapštenju tog sindikata.

Kako se dodaje, bespredmetno je govoriti o procentima povećanja plata i penzija, "jer njih zdrav razum i ekonomska računica demantuju već pri prvom ulasku u neku od prodavnica ili samoposluga".

"To je ništa do presipanje šupljeg u prazno i vraćanje dela od onog što je ranije uzeto. Ono što je zabrinjavajuće jeste da u nedostatku ekonomskih i zdravih održivosti gradjani postaju sve više žrtve socijalnog unižavanja i najstrašnije manipulacije koja nije zabeležena u novijoj istoriji ni jedne evropske države", navedeno je u saopšenju.

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" naveli su da je u Srbiji "neuporedivo najgori ekonomski i životni standard u odnosu na druge države u Evropi" i da "vlast konstantno podgreva i hrani povremenim nacionalizmima i plaši penzionere i radnike bankrotom".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.