AAA

EKONOMIJA | 18.10.2017 20:00 > 18.10 20:03

Brnabić: Leks Agrokor se neće primenjivati na Srbiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da se "Leks Akrokor", zakon na osnovu kojeg je hrvatska vlada uvela prinudnu upravu u Agrokor, neće primenjivati Srbiji gde posluje nekoliko firmi tog koncerna.

Ona je novinarima kazala da je na današnjem sastanku sa poverenikom hrvatske vlade za Agrokor Antom Ramljakom u Beogradu razgovarano kako da Agrokorove firme u Srbiji posluju stabilno i bezbedno.

"Razgovarali smo kako da se kriza Agrokora što manje prelije na Srbiju", kazala je premijerka.

Dodala je da su razgovori sa predstavnicima prinudne uprave u Agrokoru redovna praksa.

Na sastanku su pored premijerke bili i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predstavnici Agrokorovih firmi.
Nedavno je privremeni zastupnik Agrokora privrednim sudovima u Beogradu i Zrenjaninu podneo zahtev da kompanije koje posluju u sastavu Agrokora u Srbiji budu obuhvaćene "Leks Agrokorom", što bi značilo da imovina tih kompanija može da se koristi i u inostranstvu, što su privredni sudovi odbilli.

U Srbiji Agrokor poseduje Frikom, Dijamant, Merkator, Kikindski mlin, MG mivelu, Novu slogu i Super karticu, a te firme zapošljavaju oko 11.000 ljudi.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.