AAA

EKONOMIJA | 20.10.2017 13:50 > 20.10 16:12

MK Group najavljuje saradnju sa kineskim kompanijama

MK grupa saopštila je danas da je menadžment te firme razgovarao s predstavnicima vodećih kineskih kompanija, kako bi uspostavili saradnju sa partnerima iz sektora poljoprivrede, hotelske industrije i bankarstva.

U saopštenju se navodi da su se predstavnici MK grupe u Pekingu sastali sa čelnim ljudima najvećih kineskih banaka, gde je razgovarano o mogućnostima za investiranje i saradnju.

Kako je precizirano, sastanci su održani sa najvećom bankom na svetu po imovini i po tržišnoj kapitalizaciji Industrijskom i komercijalnom bankom Kine (Industrial and Commercial Bank Of China – ICBC ), sa Kineskom gradjevinskom bankom (China Construction Bank – CCB ), Azijskom bankom za infrastrukturu i investiranje (Asian Infrastructure Investment Bank – AAIB ), ali i Kineskom bankom (Bank of China – BOC ) koja je ove godine počela sa radom u Srbiji.

Strateško opredeljenje MK grupe, naglašava se, ostaje ulaganje i dalji razvoj u sektorima poljoprivrede, turizma i hotelijerstva i bankarstva.

"Partnere s kojima bismo razvijali poslove iz industrija u kojima planiramo nastavak razvoja, tražimo medju jakim kompanijama i investitorima sa iskustvom i dokazanim rezultatima iz tih ili sličnih branši, a to je upravo ono što kinesko tržište, kao strateški značajno, može da ponudi", kazao je direktor MK groupe Dušan Radičević, navodi se u saopštenju.

Rukovodstvo MK grupe se tokom boravka u Kini sastalo i sa čelnim ljudima jedne od najvećih kompanija iz oblasti osiguranja, kao i kompanijama koje se bave proizvodnjom hrane i distribucije, a razmatrale su se i poslovne mogućnosti s potencijalnim partnerima iz oblasti turizma i hotelijerstva.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.