AAA

EKONOMIJA | 20.10.2017 15:50

Jedini učesnik na tenderu za Galeniku Aelius iz Luksemburga odlučila komisija

Komisija za sprovodjenje postupka prodaje kapitala farmaceutske kompanije Galenika donela je odluku kojom predlaže Ministarstvu privrede da odobri dalje učešće u postupku kompaniji Aelius iz Luksemburga i odbaci prijavu kompanije Amicus SRB iz Beograda, saopštilo je danas Ministarstvo privrede Srbije.

Otvaranje finansijske ponude kompanije Aelius predvidjeno je za četvrtak, 26. oktobar, navodi se u saopštenju.
Kako se precizira, Komisija je odluku donela na današnjoj sednici, pošto je pregledala dopunjenu dokumentaciju i konstatovala da ponudjač Aelius, povezano lice sa EMS S/A iz Brazila, ispunjava kvalifikacione uslove u skladu s Javnim pozivom, dok ponudjač Amicus SRB, povezano lice sa investicionim fondom HBM iz Švajcarskae, nije dostavio traženu dokumentaciju.

Ministarstvo privrede Srbije je 1. septembra raspisalo tender za prodaju 93,7 odsto kapitala Galenike, a početna cena na javnom nadmetanju je jedan evro uz obavezu kupca da uplati i 25 miliona evra za pokriće bankarskih dugova te kompanije.

Pokušaj privatizacije Galenike propao je početkom ove godine, pošto sa potencijalnim strateškim partnerom, rusko-britanskim konzorcijumom Frontier-Petrovaks, nije postignut dogovor o preuzimanju dugovanja koje ta farmaceutska kompanija ima prema komercijalnim bankama.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.