AAA

EKONOMIJA | 14.11.2017 22:05

Sindikat poštanskih radnika: Suspendovano više desetina zaposlenih u Pošti Srbije

Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je večeras da je "više desetina" zaposlenih u Pošti Srbije suspendovano zato što su mirno protestovali ispred distributivnih poštanskih centara.

Taj sindikat je ocenio da odluku rukovodstva tog javnog preduzeća "predstavlja jedno od najgrubljih kršenja ljudskih i radničkih prava".

Ocenjuje se, u saopštenju, i da se radi o pokušaju zastrašivanja zaposlenih kako bi odustali od borbe za svoja radnička i ljudska prava.

Sindikat je zbog toga uputio zahtev premijerki Ani Brnabić da hitno smeni direktorku Pošte Srbije Miru Petrović, a za sutra je najavio  konferenciju za novinare.

"Pravna Služba preduzeće sve neophodne mere radi zaštite zaposlenih. Održaćemo veliki protest 20. novembra sa početkom u 19.30 ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, dan pre početka najavljenog štrajka", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da današnjim uručivanje rešenja o suspenziji zaposlenima "koji su na javnoj površini mirnim putem iskazivali svoje nezadovoljstvo materijalnim položajem, načinom vodjenja "Pošta Srbije" i ophodjenjem prema zaposlenima", rukovodstvo prevršilo svaku meru.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Nada Zamurović14/11/2017 23:47

NE DAJTE SE DRUGARI I GOSPODO - SVI POŠTENI LJUDI SU UZ VAS !

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.