AAA

EKONOMIJA | 22.11.2017 18:40

Čadež: Norveška iskustva za razvoj srpskih inovacija

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež upoznao se danas u Oslu sa aktivnostima i načinom funkcijonisanja organizacija za podršku inovacijama i preduzetništvu "Innovation Norway" i razgovarao o mogućnostima uspostavljanja saradnje i primene norveških iskustava u cilju jačanja konkurentnosti srpske privrede.

Čadež u Norveškoj boravi kao član državne delegacije koju u dvodnevnoj poseti ovoj zemlji predvodi predsednica vlade Srbije Ana Brnabić.

Organizacija "Innovation Norway", kao deo Evropske mreže preduzetništva fokusirana je na razvoj malih i srednjih preduzeća i startapova.

Prisutna je na tržištu Poljske, Rumunije, Bugarske, Madjarske, Španije, a ima i veliki uticaj u opredeljivanju sredstava norveških fondova u inostranstvu.

O njenom značaju i uticaju govori i činjenica da je Vlada Norveške konsultuje prilikom dodele finansijskih sredstava nekoj zemlji, a privrednici pri donošenju odluke da investiraju u inostranstvu.

Predsednik PKS, kao član srpske delegacije, učestvovao je i u razgovoru predsednice vlade Ane Brnabić sa Kristin Skogen Lund, direktorkom Norveške Konfederacije poslodavaca.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.