AAA

EKONOMIJA | 23.11.2017 16:20 > 23.11 16:22

Viktorija grupa razmatra ponude za strateška partnerstva


Viktorija grupa je danas saopštila da kao jedna od najvećih agroindustrijskih kompanija u Srbiji stalno dobija i razmatra opcije za strateška partnerstva, zajedničko investiranje, "merdžere" i "akvizicije svog poslovnog sistema" ili svojih preduzeća.

Mediji u Srbiji su danas preneli da su za kupovinu Viktorija grupe zainteresovana dva strana fonda "Jork kapital menadžment" i "Elements kapital partners". Oni su potvrdili da nameravaju da otkupe akcije Viktorija grupe i ulože 100 miliona evra u tu srpsku grupaciju da bi je stabilizovali, i da zaposle još 500 ljudi.

Ta kompanija u vlasništvu Milije Babovića i Zorana Mitrovića, a udeo u vlasništvu ima i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), saoopštila je da ne želi da komentariše planove i razgovore s potencijalnim partnerima, a naglašava da se sve poslovne operacije Viktorija grupe odvijaju nesmetano.

Viktorija grupa ima dugogodišnju saradnju sa velikim brojem domaćih, regionalnih i evropskih agrobiznis kompanija, a svoje proizvode od suncokreta, soje koja nije genetski modifikovana i uljane repice, plasira na domaćem tržištu i u 60 zemalja širom sveta, sa fokusom na tržište Evropske unije.

U saopštenju Viktorija grupa podseća da je sa 178 miliona evra izvoza prošle godine, medju deset najvećih izvoznika Srbije.

Od osnivanja 2001, delatnost Viktorija grupe obuhvata otkup i trgovinu uljaricama i žitaricama, preradu uljarica i proizvodnju gotovih i polugotovih proizvoda za ljude i životinje, hemofarmaceutskih i bioloških proizvoda za veterinu.

Viktorija grupa zapošljava 1.500 ljudi u osam lokalnih zajednica, a saradjuje s više od 40.000 poljoprivrednika i više od 300 kooperanata.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.