AAA

EKONOMIJA | 08.12.2017 14:40 > 08.12 14:42

Apelacioni sud ukinuo rešenje o stečaju Srpske fabrike stakla

Privredni Apelacioni sud je ukinuo rešenje o pokretanju stečajnog postupka u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu i stekli su se uslovi da se nastavi proizvodnja u punom kapacitetu i pronadje strateški partner, rečeno je danas agenciji Beta u tom preduzeću.

Stečaj Staklare otvoren je u septembru ove godine, na osnovu rešenja Privrednog suda u Kragujevcu. Stečaj je pokrenula čačanska firma Vaksilium Balkan, osnovana februara 2017. godine, koja je prijavila potraživanja od 47 miliona evra.

Pre uvodjenja stečaja fabrika je imala 825 radnika, a stečajni upravik je otpustio 240, smanjio zarade i proizvodnju za 70 odsto.

Paraćinsku fabriku je 2015. godine od bugarske firme Glas industri preuzela kompanija CPR Impeks koja se bavi prodajom naoružanja i vojne opreme.

CPR će, kako je rečeno Beti, uspeti da obnovi proizvodnju Staklare u punom kapacitetu, bez prodaje imovine.

"Završićemo i pregovore s dva najveća proizvodjača stakla u svetu", naveli su u toj kompaniji i dodali da je CRR Impeks kupio Srpsku fabriku stakla sa dugovanjima od 105 miliona evra i da je do proglašenja stečaja izmiren dug od 77 miliona evra, a fabrika je otplaćivala sve mesečne obaveze.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.