AAA

EKONOMIJA | 09.01.2018 12:00 > 09.01 12:07

EPS gradi novu trafostanicu u Ubu (VIDEO)


Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je započela izgradnju nove trafostanice u Ubu u čiju izgradnju će uložiti više od dva miliona evra.

Radovi bi trebalo da budu završeni za godinu i po dana.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić je na obeležavanju početka radova rekao da sadašnja trafostanica radi "preko maksimuma zbog čega potrošači imaju probleme, pogotovo veliki potrošači kao što su fabrike".

"Izgradnjom ove trafostanice, po proračunima, gradjani Uba mogu da budi mirni narednih 20 godina po pitanju snabdevanja električnom energijom i da dovode nove investitore, grade fabrike i šire naselja", kazao je Grčić.

Kako je dodao, neophodno je stvoriti uslove za izgradnju infrastrukture u Srbiji, a jedan od uslova je i tzv. elektroenergetska napojna mreža.

"Nije dovoljno samo da uspešno proizvedemo količinu električne energije koja je potrebna i dovoljna na nivou godine za sve naše korisnike već i paralelno s tim je važno i poboljšati, modernizovati, proširiti distributivnu mrežu", kazao je Grčić.

Dodao je da se izgradnjom novih trafostanica i dalekovoda smanjuju i gubici.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić rekao je da postojeći kapacitet ne zadovoljava potrebu za električnom energijom u toj opštini, jer poslednjih godina raste broj stanovnika i broj korisnika električne energije.

"Izgradnja ove trafostanice je došla u poslednjem trenutku kako bismo mogli da ispoštujemo sve ono što su potrebe i privrede i gradjanstva", kazao je Glišić.


KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.