AAA

EKONOMIJA | 24.01.2018 14:20

Krkobabić: Ove godine izdvojena četiri puta veća sredstva za razvoj zadruga u Srbiji


Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić rekao je danas da su za razvoj zadrugarstva u Srbiji ove godine izdvojena četiri puta veća sredstva, odnosno 825 miliona dinara.

Krkobabić je pre sastanka sa predstavnicima Zlatiborskog okruga i zemljoradničkih zadruga u Užicu kazao da će koncept razvoja zadrugarstva ostati isti ali da je novina formiranje složenih zadruga.

"To će biti nov koncept i očekujemo da ćemo barem 1. marta izaći pred Vladu Srbije sa novim programom za ovu godinu", rekao je Krkobabić novinarima.

Kako je kazao, složene zadruge moći će da računaju na iznos od pola miliona evra, a ta sredstva treba da omoguće početni "impuls koji je nužan da se postojeće specijalizovane zadruge povežu i tako predstavljaju novi privredni kvalitet".

Krkobabić je procenio da će biti dobro da jedna od složenih zadruga bude u Zlatiborskom okrugu, jedna u nekom od pet upravnih okruga na jugu a ostale u drugim delovima Srbije.

Načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović kazao je da je u toku 2017. rasporedjen ozbiljan iznos sredstava za podsticaj razvoja zemljoradničkih zadruga i dodao da će taj program nastaviti da se realizuje i u 2018.

On je dodao da je današnji sastanak sa ministrom Krkobabićem važan da bi se utvrdili načini kako da lokalne samouprave sa teritorije Zlatiborskog okruga pomognu postojećim zemljoradničkim zadrugama ali i novoosnovanim.

Paunović je ocenio da je ulaganje u zemljoradničke zadruge dobro jer će se tako podstaći ravnomeran regionalni razvoj.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.