AAA

EKONOMIJA | 11.02.2018 12:20

Mihajlović: Dogovoreno reformisanje Instituta za puteve

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa generalnim direktorom Instituta za puteve Bratislavom Milićem i zamenikom direktora Miroslavom Beloševićem o unapredjenju saradnje i potrebi reformisanja Instituta u cilju efikasnijeg obavljanja poslova, saopštilo je to ministarstvo.

"Institut za puteve angažovan je na velikom broju projekata koje ministarstvo realizuje i tek nas čekaju ozbiljni i veliki projekti. Zato je potrebno da se hitno uradi temeljna reorganizacija instituta, da zajedno napravimo strateški okvir, kako bi institut podigli na mesto koje mu pripada, i u pogledu strukture kapitala, organizaciono i kadrovski", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je podsetila da je Institut za puteve od 2013. do 2017. godine naplatio 1,7 milijardi dinara po projektima od države.

Kako se navodi Institut za puteve angažovan je na mnogobrojnim projektima na izradi glavnog projekta za izgradnju Koridora 10, deonicama na istočnom i južnom kraku, stručnom nadzoru u izgradnji Koridora 11, deonice Obrenovac Ub i Lajkovac Ljig, kao i izradi idejnog projekta za Fruškogorski koridor.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.