AAA

EKONOMIJA | 12.02.2018 14:30 > 12.02 14:39

Evropska investiciona banka najavila podršku razvoju infrastrukture u Srbiji

Evropska investiciona banka (EIB) podržava razvoj infrastrukture u Srbiji i očekuje nastavak saradnje na tekućim i novim projektima u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju.

To je potpredsednik EIB-a, Dario Skanapjeko u pismu poručio potpredsednici Vlade Srbije Zorani Mihajlović. Njeno Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je prenelo da je u pismu posle njihovog sastanka 31. januara u Beogradu, Skanapjeko naveo da je EIB spremna da pomogne razvoj infrastrukture u Srbiji.

To se posebno odnosi na projekte iz "Agende povezivanja" auto-put Niš-Priština i rekonstrukcija i modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad, zajednička inicijativa u oblasti unutrašnjih vodnih puteva i kontrole letenja.

"Očekujemo nastavak zajedničkog rada u cilju uspešne realizacije važnih projekata u Srbiji, kao što su završetak gradnje Koridora 10 (E-80 i E-75), Projekat rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja i Obilaznica oko Beograda. Uveren sam da će naši zajednički napori omogućiti da održimo nivo aktivnosti EIB-a u Srbiji u ovoj i narednim godinama i nastavimo da razvijamo plodnu saradnju, posebno u sektoru transporta", naveo je Skanapjeko.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.