AAA

EKONOMIJA | 20.02.2018 10:00 > 20.02 15:17

Kabinet premijerke: Postupak privatizacije RTB Bor teče po planu

Postupak privatizacije Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor teče po utvrdjenoj dinamici, a ishod privatizacije biće objavljen u prvoj polovini ove godine, rečeno je danas agenciji Beta u kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić.

Kako navode, realizacija i zatvaranje transakcije se očekuje do kraja godine.

Naglasili su da Vlada Srbije i nadležni resori rade najbrže što mogu kako bi efikasno i kvalitetno taj proces priveli kraju.

"Imajući u vidu veliki strateški značaj RTB Bor, koji se trenutno formalno nalazi u UPPR-u (Unapred pripremljeni plan reorganizacije), kao i veoma kompleksnu strukturu te transakcije, odnosno privatizacije, svaka brzopletost bi samo mogla da naškodi", navode u kabinetu premijerke.

Prema pisanju današnje "Politike", tender za prodaju RTB Bor, koji je najavljivan za kraja marta, pomeren je za kraj drugog tromesečja zbog dobrih poslovnih rezultata tog preduzeća.

RTB Bor je objavio da je u 2017. godini imao neto dobit 42,3 miliona dolara i da redovno plaća sve tekuće i obaveze po kreditnim aranžmanima.

Jedini proizvodjač bakra, zlata i drugih plemenitih metala u Srbiji prošle godine imao je prihod od 302 miliona dolara, dok su rashodi iznosili 218 miliona dolara.

Ministar privrede Goran Knežević je rekao da su za RTB zainteresovane četiri inostrane kompanije, medju kojima je i Ruska bakarna kompanija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.