AAA

EKONOMIJA | 22.02.2018 14:15 > 22.02 15:00

Penzioneri protestovali u Beogradu (VIDEO)


Na Trgu Nikole Pašića u centru Beograda danas je protestovao veći broj penzionera, koji se protive zakonu o privremenom uredjivanju načina isplate penzija.

Okupljeni penzineri su sa Trga Nikole Pašića krenuli u protestnu šetnju do zgrade Predsedništva i Ustavnog suda, kako bi podsetili da je prošlo dve godine od podnošenja inicijative za ocenu ustavnosti zakona o privremenom uredjivanju načina isplate penzija tom sudu.

Okupljeni penzioneri su nosili transparente Vratite otete penzije, Tačka na pljačku i Stop neustavnom zakonu, a za vreme njihove šetnje bio je na kratko zaustavljen saobraćaj.

Uoči organizovanja protesta predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihailo Radović je rekao novinarima da je cilj protesta da se poništi, kako je rekao, neustavni zakon o privremenom uredjivanju načina isplate penzija.

Protest su organizovali Sindikat penzionera i Sindikat vojnih penzionera.

Uoči početka protesta predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić rekao je da oni protestom žele da iskažu neslaganje sa reformama koje su počele i završavaju se na penzionerima.

"Više od 150.000 oštećenih penzionera se priključilo protestu da bi se izborili za svoja prava", rekao je Tamburić.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.