AAA

EKONOMIJA | 02.03.2018 12:15

Bojana Božanić: Zlatiborska panoramska žičara biće gotova pre kraja ove godine (VIDEO)

Direktorka Javnog preduzeća "Gold gondola Zlatibor" Bojana Božanić najavila je danas da će panoramska žičara (gondola) od centra Zlatibora do vrha Tornika, duga devet kilometara, biti izgradjena pre početka naredne zimske sezone.

"Posle višemesečnih nesuglasica dobili smo dozvolu za izgradnju prve stanice gondole koja je u centru Zlatibora i radovi će početi čim to vremenski uslovi dozvole, verovatno u aprilu. Čitava gondola će biti gotova pre kraja godine i biće spremna za narednu zimsku sezonu", kazala je Božanićeva.
Dodala je će biti nastavljeni i radovi na polaganju elekto-energetskog kabla od centra Zlatibora do medjustanice kod Ribničkog jezera, gde je glavna pogonska stanica za struju.

Ona je podsetila da je izgradjena poslednja stanica gondole, na vrhu Tornika, za koju je prvo izdata dozvola, i da su preostali samo sitniji radovi.

"Izvodjači su spremni da na proleće počnu velike radove, finansijska konstrukcija je zavšena i za radove i za opremu", kazala je Bojana Božanić i istakla da se čekaju još gradjevinske dozvole za preostale tri faze izgradnje gondole.

Prema njenim rečima, te dozvole bi trebalo uskoro da stignu jer su završeni žalbeni postupci za sporne parcele koje su u državnoj svojini.

Deo radova na izgradnji gondole započet je u februaru i maju prošle godine na dve narodne mobe u znak protesta protiv sporosti državnih organa u izdavanju dozvola.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu 2017. godine gradjevinsku dozvolu Opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare, na završnoj stanici na vrhu Tornika, čime su se stekli uslovi za zvaničan početak radova.

Izgradnja gondole je, kako ističe opštinska vlast, investicija od nacionalnog značaja, vredna 13 miliona evra, a novac je obezbedila Opština Čajetina.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.