AAA

EKONOMIJA | 09.03.2018 14:35 > 09.03 14:59

Zorana Mihajlović: Ski-bar na vrhu Kopaonika ne može biti legalizovan

Ministarka gradjevinarstva Srbije Zorana Mihajlović je danas izjavila da privatni "ski-bar" izgradjen na Pančićevom vrhu ne može biti legalizovan, jer je protiv propisa podignut u Nacionalnom parku Kopaonik.

"Rešenje je početkom marta uručeno strankama. Takav objekat ne može biti ozakonjen", rekla je Zorana Mihajlović novinarima u Palati Srbija.

Na pitanje šta je njeno ministarstvo uradilo da bi sprečilo da taj bespravno podignuti objekat radi, Mihajlović je kazala da je "uradilo sve u skladu sa zakonom".

Ona je kazala da rad tog objekta nije u nadležnosti njenog ministarstva, već Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, te se nada da će ono preduzeti "neophodne korake".

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) je u oktobru prošle godine pisala o objektu koji se podiže na Pančićevom vrhu na Kopaoniku u suprotnosti sa uslovima koje je izdao Republički zavod za zaštitu prirode, a inspekcija je tada naložila rušenje pošto je BIRN zatražio dokumentaciju od Ministarstva gradjevinarstva.

Insajder je nadavno pisao da je investitorka Snežana Mitković iz Smedereva, uprkos zabrani nelegalno izgradila i na kraju otvorila ski-restoran na najvišem vrhu Kopaonika, i to desetostruko veći nego što je bilo najavljeno.

Prema pisanju Insajdera, imevlasnice i investitorke objekta Snežane Mitković objavio je BIRN u novembru prošle godine, dok fiskalni račun do kojeg su došli otkriva novo ime u tom slučaju, i to vlasnice restorana u okviru tog nelegalnog objekta.

SNS nije razgovarala o rekonstrukciji Vlade

Mihajlović je izjavila i da je temu rekonstrukcije Vlade u javnosti "na neki način kandidovala" premijerka Ana Branbić, ali da Srpska napredna stranka (SNS) o tome nije razgovarala.

Zorana Mihajlović je novinarima u Palati Srbija rekla da SNS razgovara o rezultatima izbora za odbornike Skupštine Beograda koji su održani 4. marta.

"Mi ćemo u našoj stranci razgovarati o tome kada za to dodje vreme", rekla je Zorana Mihajlović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.