AAA

EKONOMIJA | 16.03.2018 10:50 > 16.03 11:04

Vučić: Srbija želi da nastavi saradnju sa MMF-om, moguće veće plate i penzije (VIDEO)

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa misijom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) rekao da Srbija želi da nastavi saradnju sa tom finansijskom institucijom kroz novi program, saopšteno je posle sastanka.

"Želimo da održimo stabilnost javnih finansija i celokupne ekonomije i, što je još važnije, postignemo veći rast bruto domaćeg proizvoda (BDP)", rekao je Vučić na sastanku kojim misija MMF-a završava posetu Beogradu.

Šef misije MMF-a Džejms Ruf je čestitao Vučiću uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana i naglasio da je rukovodstvo MMF-a koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno završiti reformu javnih preduzeća i rešiti problem sa gubitašima u javnom sektoru, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije i dodaje da je dogovorena pomoć i podrška MMF-a u boljem projektovanju i ostvarivanju mogućnosti za efikasnije upravljanje javnim investicijama.

Tema razgovora bila je i povećanje plata i penzija, u čemu su se Vučić i predstavnici MMF saglasili da, zahvaljujući odličnim rezultatima od početka godine, u budžetu Srbije ima prostora za te povišice, navodi se u saopštenju.

Razgovarano je i o donošenju novog Zakona o naknadama, kojim bi bili ukinuti svi parafiskalni nameti, što bi olakšalo poslovanje privredi u Srbiji, kao i o smanjenju poreza i doprinosa na plate kao jedne od mera podsticaja zapošljavanja u privatnom sektoru.

Na sastanku Vučića sa misijom MMF-a ocenjeno je da Srbija ide dobrim putem i da je ostala posvećena daljem sprovodjenju ekonomskih reformi, povećanju stope rasta BDP-a i poboljšanju životnog standarda gradjana, ističe se u saopštenju.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.