AAA

EKONOMIJA | 15.05.2018 16:30

Vučić: Srbija zadovoljna trgovinskom razmenom s Nemačkom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Diseldorfu da je Srbija zadovoljna trgovinskom razmenom s Nemačkom, a da sa Severnom Rajnom-Vestfalijom očekuje povećanje ekonomske saradnje.

"Rekao bih da je naša trgovinska razmena sa Severnom Rajnom-Vestfalijom 620 miliona evra. Zahvalan sam ministru predsedniku što je rekao da možemo da idemo i preko 835 miliona", rekao je Vučić na konferenciji sa premijerom Severne Rajne-Vestfalije Arminom Lašetom.

Vučić je rekao da se razgovaralo o ekonomskim i političkim temama, i da je Lašet saslušao sve o političkoj situaciji u Srbiji i reformama.

Lašet je rekao da je Severna Rajna-Vestfalija odmah iza Bavarske po ulaganjima u Srbiju i da ohrabruje firme da investiraju u Srbiju.

"Kompanije iz Severne Rajne-Vestfalije koje su investirale u Srbiju su visokokvalitetne i svetski poznate, i kad one kažu 'Idemo u Srbiju', to je dobar signal", rekao je Lašet.

Lašet je izrazio podršku evropskim integracijama Srbije i naveo da nemačka kancelarka Angela Merkel "ceni" reforme koje Srbija sprovodi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.