AAA

EKONOMIJA | 04.06.2018 16:45 > 04.06 17:15

Brnabić u Boru povodom geološkog istraživanja zaliha bakra i zlata


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Boru da će tender za izbor strateškog partnera za RTB biti raspisan ovog meseca, da očekuje "jaku utakmicu" i da smatra da će RTB jači i stabilniji posle izbora strateškog partnera.Brnabić je na svečanosti povodom otpočinjanja geološkog istraživanja zaliha bakra i zlata na lokalitetu Čukaru Peki kod Bora, za koji se pretpostavlja da je jedan od najbogatijih u svetu, kazala da će novi rudnik značiti jači Bor, Istočnu Srbiju i rudarstvo.

"U ovom trenutku RTB Bor doprinosi našem BDP-u i ekonomiji zemlje sa 0,8 odsto (BDP) godišnje, a ako uradimo to kako treba, i onako kao što se nadamo, očekujem da će to biti dodatnih jedan odsto. Dakle, ukupno 1,8 procenata (BDP) što je puno za ekonomski razvoj Srbije", rekla je Brnabić, kako je preneo njen kabinet.
Ona je kazala da očekuje da će strateški partner biti izabran ove godine, posle čega će RTB Bor biti "jači kompleks koji će na bolji i efikasniji način odgovoriti na naše potrebe za dinamičnim ekonomskim razvojem", slično doprinosu koji je posle nalaženja stranog partnera dala Železara Smederevo.

Premijerka je rekla da će biti očuvano svih pet hiljada radnih mesta u RTB Bor.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.