AAA

EKONOMIJA | 11.06.2018 12:25

Pet novih preduzeća se priključilo UniCredit CIE Lounge, a medju njima jedno iz Srbije

Pet novih malih i srednjih preduzeća se priključilo UniCredit CIE Lounge u okviru programa ELITE, a medju njima jedno iz Srbije.

UniCredit CIE Lounge ELITE podržava brzorastuća mala i srednja preduzeća (MSP) iz Centralne i istočne Evrope (CIE)
ELITE platforma omogućava nadogradnju poslovnog modela i neguje umrežavanje MSP širom zemalja u kojima je UniCredit prisutan
Pet novih kompanija iz tri zemlje u okviru CIE, ujključujući i Srbiju, se pridružilo UniCredit CIE Lounge-u
UniCredit CIE Lounge je sa zadovoljstvom primio pet novih kompanija u svoju inovativnu inicijativu, koja je deo programa Elite koji sprovodi Londonska berza, sa ciljem da ubrza rast kompanija sa velikim potencijalom.

Nove članice dolaze iz tri zemlje iz regiona CIE u kojima je UniCredit prisutan. Do sada, UniCredit CIE Lounge-u se pridružilo 40 kompanija iz 10 zemalja UniCreditove mreže.

UniCredit CIE Lounge ima za cilj da pomogne MSP da se pripreme za naredni korak. Program radi na povećanju svesti o tržištima kapitala i različitim raspoloživim finansijskim mogućnostima, uz istovremeno pružanje direktnog pristupa investitorima. Kompanije iz prethodnih izdanja programa već su započele svoje treninge i coaching modele.

UniCredit CIE Lounge-u su se priključile sledeće kompanije "Jaffa" (Srbija), "AutoPlus" (Bugarska), "Eurosped" (Bugarska), "ScaleFocus" (Bugarska), "Gama Recycle" (Turska)

"Četvrtu godinu za redom smo u mogućnosti da svojim klijentima, malim i srednjim preduzećima pružimo jedinstvenu i vrednu priliku da se pridruže programu ELITE, koji im omogućava da ojačaju svoje poslovanje i direktno se povežu sa tržištima kapitala. Podržavajući ove kompanije tokom svog dvogodišnjeg putovanja u okviru programa, mi takođe učimo, prilagođavamo se i menjamo način na koji poslujemo sa malim i srednjim preduzećima u skladu sa njihovim potrebama. Na ovaj način jačamo dugogodišnji odnos sa našim klijentima, kao pravi partner i savetnik", izjavio je Andrea Dijamanti, direktor Korporativnog i investicionog bankarstva i privatnog bankarstva u CIE.

“Sa velikim zadovoljstvom pozdravljam ulazak najnovije grupe međunarodnih kompanija u ELITE. Sve veći globalni uspeh ELITE-a, koji pokazuje i činjenica da su se pridružile kompanije od Latinske Amerike do Evrope i Afrike, a preko 150 novih kompanija koje se pridružile samo u 2018. godine, ističe raznolikost i dinamiku ELITE zajednice i snagu naših novih i postojećih partnerstava. Danas ELITE s ponosom podržava pristup finansijama i finansijskom obrazovanju za više od 850 najambicioznijih kompanija širom sveta, omogućavajući im inovacije, razmenu i rast. Radujemo se što nastavljamo sa širenjem ELITE-ove dinamične zajednice kompanija, savetnika i partnera", rekao je Luka Pejrano, direktor ELITE.

Pored toga, tokom svečane ceremonije u Londonu, učestvovalo je i pet kompanija koje su se u prethodnom periodu priključile programu – Jidvei (Rumunija), Lanaco (Bosna i Hercegovina), NiceLabel (Slovenija), Pro Diagnostic (Slovačka) i TOKIC (Hrvatska) – i kojima su uručeni ELITE sertifikati za uspešno završeno dvogodišnje usavršavanje. ELITE sertifikat je potvrda spremnosti ovih preduzeća da izađu na tržište, razgovaraju sa investitorima i istraže različite mogućnosti finansiranja.

Od pokretanja programa 2012. godine, ELITE je podržao preko 850 međunarodnih kompanija. ELITE usluge su kreirane u skladu sa pojedinačnim potrebama svake kompanije odabrane za UniCredit CIE Lounge, pri čemu UniCredit pruža doprinos kroz modele treninga i  tutorstva, ali i omogućava pristup svojim uslugama namenjenim MSP. ELITE program pomaže da se brzorastuće kompanije upoznaju sa različitim mogućnostima finansiranja koje su im na raspolaganju i pravilno pripreme da se susretnu sa potencijalnim investitorima.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
 
(Kraj OMS poruke

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.