AAA

EKONOMIJA | 12.06.2018 13:20 > 12.06 13:37

Završena početna stanica gondole na Zlatiboru (VIDEO)


Radovi na početnoj stanici gondole na Zlatiboru su završeni, a završetak celokupnog projekta se očekuje do kraja kalendarske godine, izjavila je direktorka Javnog preduzeća "Gold gondola" Bojana Božanić.

"Radovi na izgradnji zlatiborske gondole se nastavljaju. Glavni radovi na početnoj i završnoj stanici su završeni, preostalo je uredjenje terena i njihovo priključivanje na elektro mrežu", rekla je Bojana Božanić.

Ona je dodala da je dokumentacija za 36 nosećih stubova kompletirana, da su imovinski odnosi sredjeni, "da očekuju dobijanje dozvole u sledećih sedam do deset dana", kao i postavljanje stubova i izgradnju medjustanice do kraja godine.

"Na osnovu Studije izvodljivosti smo procenili da će gondola biti jedna od najvećih atrakcija na Zlatiboru. Očekujemo da u sledećih deset godina povećamo broj turista na milion, u odnosu na sadašnjih 320.000 i da produžimo period njihovog boravka", dodala je.

Ocenila je da su u fazi za podnošenje zahteva za izgradnju naišli na "nedostatak političke volje" i da nisu dobili pomoć od većeg broja državnih institucija, zbog čega se sa izgradnjom kasni dve godine.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović izjavio je da su radovi na promociji letnje sezone na toj planini pri kraju i da se sada usmeravaju na završetak radova na Turističkom centru Zlatibor.

"Radovi na uredjenju Turističkog centra su u završnoj fazi... Ove godine ćemo ponuditi nova izletišta, pešačke i biciklističke staze", rekao je Živanović i dodao da njegova organizacija sve više promoviše koncept "aktivnog odmora", najatraktivniji za porodice sa malom decom.

"Ove godine obeležavamo i 125. godišnjicu od početka organizovanog razvoja turizma na Zlatiboru, tako da će celo Kulturno leto i sve manifestacije biti posvećene tom jubileju", kazao je Živanović.
CELOKUPNI VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.