AAA

EKONOMIJA | 28.07.2015 15:35

Priprema se finalna pljačka državnih nekretnina

Pokret "Dosta je bilo" saopštio je danas da Vlada Srbije priprema teren za još jednu pljačku javne imovine kroz poseban zakon o povlašćenom otkupu stanova i poslovnog prostora u vlasništvu države.

Kako se navodi u saopštenju,  tim zakonom će biti omogućeno da samo sadašnji zakupci državnih nekretnina, uz umanjenu cenu do 25 odsto, kupe imovinu.

"Osnovna cena tih nekretnina neće biti tržišna jer se za republičke stanove i poslovni prostor neće nadmetati više ponuđača na tržištu, a određivaće je partokratija iz Gradskog zavoda za veštačenje Beograda", navodi se u saopštenju.

Pokret je pozvao Skupštinu Srbije da ne usvoji taj zakon i da spreči pljačku državnih stanova i najavio da će, ukoliko zakon bude usvojen, pred Ustavnim sudom tražiti hitnu obustavu njegove primene i inicirati postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti.

"U haosu, bez popisane imovine, bez znanja šta se prodaje dok se sami kupci ne prijave, najlakše je krasti. Čudno zvuči da država nije u stanju da napravi registar imovine. Pre će biti da ne želi da ga napravi, da bi povlašćeni pojedinci mogli da je opljačkaju", ocenio je Pokret "Dosta je bilo".

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Dusan RMUS29/07/2015 16:31

DOKLE CES DA SPAVAS SRBINE I DA TE KRIMINALCI VODE U AMBIS? USTASE SU KLALE, ALI OVI VELEIZDAJNICI...

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.