AAA

EKONOMIJA | 06.09.2018 15:15

Direktor sektora telekomunikacija u PPF grupi: Jačaćemo lidersku poziciju Telenora u Srbiji (VIDEO)

Novi vlasnik Telenora u Srbiji, PPF grupa će nastaviti da jača lidersku poziciju te kompanije i poboljšava usluge za korisnike, izjavio je danas izvršni komercijalni direktor sektora telekomunikacija u PPF grupi Marek Slačik.

PPF je kupio Telenorove operacije u četiri zemlje, uključujući i Srbiju, jer veruje u potencijal tih tržišta i ima ambiciju da razvija telekomunikaciono poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi, rekao je on u Beogradu na regionalnoj konferenciji o telekomunikacijama i medijima "Digital 2018".
"Odluka o kupovini Telenorovih kompanija u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Madjarskoj bila je strateška, jer je ovaj region za nas prirodan drugi dom. Telekomunikacije su jedna od dve najveće oblasti poslovanja PPF grupe, kojima se bavimo u Češkoj i Slovačkoj od 2012. godine. Druga važna oblast našeg poslovanja su finansijske usluge kojima se bavimo više od 20 godina", rekao je Slačik.

On je ocenio da je u Srbiji tržište telekomunikacija dinamično.

"U mobilnoj telefoniji, Telenor Srbija je lider po prihodima i po SIM tržišnom učešću i predvodi digitalizaciju u okviru telko sektora. Naša ambicija da ostanemo na vrhu se neće promeniti. Imamo veoma dobru osnovu za dalje jačanje ove pozicije. Želimo da nastavimo da aktivno doprinosimo razvoju tržišta i poboljšanju usluga za korisnike", istakao je Slačik.

Dodao je da korisnici u Srbiji imaju visoka očekivanja, žele da koriste dosta interneta, kao i da imaju najnovije modele pametnih uredjaja.

Mobilni operateri, po njegovim rečima nastoje da odgovore na rastuće potrebe korisnika i tu PPF grupa vidi priliku da dalje razvija tržište.

"Naš cilj je da nastavimo sa aktivnim radom na rastu i razvoju konkurentnog tržišta. Ono što možemo da donesemo iz grupe su znanje i veštine za unapredjenje proizvoda i procesa – da iz šest zemalja u kojima poslujemo donesemo ono što je najbolje i to primenimo i na tržištu Srbije", kazao je Slačik.

PPF grupa je krajem jula ove godine završila preuzimanje telekomunikacionih kompanija Telenora u Srbiji, Madjarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori, a cena te transakcije je bla 2,8 milijardi evra.

Telenor u Srbiji je bio u vlasništvu norveškog Telenora koji je jula 2008. kupio kompaniju mobilne telefonije Mobi 63, uz licencu za drugog mobilnog operatera za 1,513 milijardi evra.

PPF je najveća investiciona grupa u centralno istočnoj Evropi koja ulaže u različite sektore, poput bankarstva i potrošačkih finansijskih usluga, telekomunikacija, nekretnina i biotehnologije.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.