AAA

EKONOMIJA | 13.09.2018 12:55

Stamatović: Srpsku poljoprivredu Vučić poklanja lažnim investitorima

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović danas je ocenio da vlast u Srbiji poljoprivredne resurse poklanja "lažnim investitorima".

"Zdrava Srbija podržava malinarska udruženja iz Priboja, Prijepolja, Užica i cele Zapadne Srbije koji zahtevaju od Vlade da ispuni obećanje kojim je letos, milom i silom razbijala malinarske blokade puteva, i da bez odlaganja obezbedi obećanu isplatu isporučenog roda maline po akontnoj ceni od 125 dinara, sa tendencijom rasta do 160 dinara", rekao je Stamatović u saopštenju.

Na taj način bi, kako je naveo, bila sprečena "samovolja režimu bliskih hladnjačara koji iz godine u godinu pljačkaju desetine hiljada srpskih malinara".

On je pozvao udruženja malinara da se, bez obzira na svoje političke simpatije, pridruže zahtevima malinara Zlatiborskog okruga i "zajedničkim snagama, odupru sistematskom uništavanju malinarske proizvodnje koje se sprovodi pod komandom predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

Samatović kaže da je Vučić "na putu da u potpunosti uništi malinarstvo u Srbiji, čiji je godišnji izvoz od 250 do 300 miliona evra".

"Na sve molbe i zahteve malinari su od vlasti raspikuća dobijali odgovor da cenu maline, tobože, odredjuje tržište, kao da narod ne zna da odluku o ceni donosi isključivo grupa 'naprednih' švercera koja zaradjuje milione evra na grbači seljaka, tako što drastično snižava otkupnu cenu srpske maline i preprodaje jeftine maline iz uvoza kao domaće, po znatno većim cenama, na inostranom tržištu", rekao je Stamatović.

Po njegovim rečima, koliko je predsedniku Srbije stalo do razvoja srpske poljoprivrede pokazuje i činjenica da beogradski PKB "poklanja lažnim svetskim, a našim navodnim investitorima, maskiranim u arapsku narodnu nošnju".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.