AAA

EKONOMIJA | 14.09.2018 17:05 > 14.09 18:47

Savez za Srbiju: Obustaviti proces privatizacije PKB-a

Opozicioni Savez za Srbiju je danas ocenio da treba obustaviti prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jer se prodajom prirodnih resursa ugrožava državni interes.

"Rasprodaja Srbije koja je u toku, a prodaja PKB-a je samo jedan deo toga, dovodi do nesagledivih posledica koje neće moći da poprave ni naredne generacije i za takvo ugrožavanje nacionalnih interesa neko će morati da odgovara", navodi se u saopštenju Saveza.

Kupcem PKB-a danas je proglašena kompanija Al Dahra iz Iriga, koja je ponudila cenu od od oko 105 miliona evra.

Savez za Srbiju smatra da je "privatizacija PKB-a očigledno nameštena i radi se o kradji države jer se na tender za privatizaciju PKB-a i to po duplo manjoj ceni od procenjene, deset puta manjoj ceni od realne, prijavio samo jedan ponudjač, Al Dahra koja je poznata kao partner SNS-a".

"Privatizacija PKB-a je nastavak prodaje prirodnih resursa Srbije što je nedopustivo. U svetu je trend da čak i one države koje su privatizovale svoja prirodna i privredna bogatstva, sada to polako vraćaju u svoje vlasništvo, a Srbija svoje vode, rudna bogatstva i poljoprivredno zemljište prodaje u bescenje i tako ugrožava celokupno stanovništvo", ističe se u saopštenju Saveza sa Srbiju.

Beogradski odbor SNS: Aktuelna vlast pronašla najbolje rešenje za PKB

Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da je aktuelna vlast pronašla najbolje moguće rešenje za prodaju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i njegove radnike.

Odgovarajući na kritike opozicije da privatizaciju PKB-a treba obustaviti, SNS navodi da je "sramno i licemerno to što isti oni koji su sistemski uništavali PKB danas navodno brinu (o njemu)".

"Paradoks je da Djilas, Jeremić, Janković, Boško Obradović i preostali članovi 'Saveza za pljačku', koji su vršili pljačkaške privatizacije i pola miliona ljudi ostavili na ulici i bez posla, danas napadaju privatizaciju PKB koji su svojom bahatošću zadužili za preko 40 miliona evra", navodi gradski odbor SNS.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.