AAA

EKONOMIJA | 18.09.2018 20:00 > 18.09 20:04

Sindikat FCA: Fijat nastavlja rad u Kragujevcu, neće biti otpuštanja radnika

Fijat ostaje u Kragujevcu i neće biti otpuštanja radnika, a do kraja godine proizvodnja automobila "500L" će biti prema "operativnom planu" odnosno uskladjivaće se prema potražnji na mesečnom nivou, rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković. On je tu informaciju dobio na današnjem sastanku predstavnika sindikata FCA u Kragujevcu sa menadžmentom kompanije na čelu sa direktorom Silvijom Verneti koji je održan u Beogradu.

"Time su prekinute spekulacije o navodnom odlasku Fijata iz Kragujevca. Danas smo zvanično kao predstavnici radnika obavešteni da kompanija Fijat nastavlja da radi u Kragujevcu", rekao je Marković.

Marković je rekao da nije bilo razgovora o uslovima pod kojima će ubuduće FCA poslovati u Srbiji jer će to, kako očekuje, biti tema za razgovor sa predstavnicima države koja u kompaniji ima vlasništvo od 33 odsto.

Sa sindikalcima menadžeri nisu razgovarali o eventualnom novom modelu vozila koji bi se proizvodio u Kragujevcu.

"Verujemo da će Fijat još dugo, dugo da radi u Kragujevcu, a nadamo se da ćemo imati i nove modele vozila...", rekao je Marković i rekao da mu je posle današnjeg sastanka "pao kamen sa srca".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.