AAA

EKONOMIJA | 26.09.2018 09:40

Ljajić: Ima prostora za dolazak Špara u Srbiju

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da na tržištu Srbije ima prostora za dolazak velikih trgovinskih lanaca, kao što je holandski Špar.

Komentarišući za TV Prava izjave predstavnika Špara da razmatraju mogućnost poslovanja u Srbiji, Ljajić je kao da bi to bilo više nego dobrodošlo.

On je kazao da dolazak novih trgovinskih lanaca ne zavisi od Vlade Srbije već od investitora, ali da takve najave govore o stabilnosti i potencijalu tržišta.

Po pisanju današnjih "Večernjih novosti" u Srbiju će Špar ući tako što će kupiti Merkator S, koji je u sastavu Agrokora.

Konkurencija na tržištu je poželjna, istakao je Ljajić i naveo da trenutno u Srbiji 30 odsto trgovine čine moderni trgovinski lanci, dok je 70 odsto tradicionalna trgovina, a u regionu je obrnuta situacija.

Ukazao je da je oprema za bebe u Srbiji 20 do 30 odsto skuplja nego u okolnim zemljama, zbog čega je i Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula protiv 172 učesnika na tržištu bebi opreme postupak ispitivanja povrede konkurencije.

"Videćemo kakva će biti odluka Komisije", kazao je Ljajić i podsetio da je kazna za povredu konkurencije na tržištu 10 odsto prihoda ih prethodne godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.