AAA

EKONOMIJA | 01.10.2018 18:35

Uštede za Telenor korisnike prilikom onlajn plaćanja računa


Telenor Srbija, u saradnji sa kompanijom Mastercard, omogućio je svojim korisnicima da račune plaćaju brzo, sigurno i na klik svojim Mastercard platnim karticama kroz primenu credentials-on-file rešenja, a do kraja godine takva plaćanja korisnicima donose i dodatne uštede.

Počevši od 01. oktobra, korisnici Telenor usluga moći će da plaćaju svoje mesečne račune koristeći Mastercard karticu unutar Moj Telenor aplikacije ili za plaćanje e-računa, uz dodatnu opciju da sačuvaju potrebne podatke unutar aplikacije kako bi svako naredno plaćanje bilo brže i praktičnije, bez potrebe za ponovnim ukucavanjem potrebnih podataka. Već tokom narednog plaćanja a u toku promotivnog perioda – do kraja 2018. godine Telenor korisnici koji su sačuvali podatke o plaćanjima ostvaruju popust od 250 dinara, što je dodatni podsticaj za korisnike Telenor usluga da isprobaju savremeno credentials-on-file rešenje.

Ova novina u potpunosti je usklađena sa digitalnim karakterom savremenih potrošača, dok im istovremeno pruža visok stepen zaštite s obzirom na to da se uneseni podaci čuvaju u enkriptovanom obliku. Ti podaci uključuju: primarni broj računa, ime korisnika kartice, i datum isteka kartice – odnosno, podatke koji su vidljivi na samoj plastičnoj kartici. Podaci se čuvaju u skladu sa PCI DSS standardima globalne platne industrije, po kojima su platni sistemi trgovaca podložni redovnim proverama i ažuriranjima sistema, a čak i u slučaju malo verovatnog upada u sistem trgovca, oblik u kome se čuvaju podaci učinio bi ih nečitljivim i potpuno neupotrebljivim. Osetljivi podaci kao što su PIN, CVC2 i Mastercard SecureCode kod se nikada ne čuvaju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.