AAA

EKONOMIJA | 05.10.2018 21:00

Lidl se izvinio zbog kampanje u Srbiji koja je percipirana kao mizogina

Nemačka kompanija "Lidl" saopštila je danas da joj izuzetno žali zbog toga što je njihova marketinška kampanja "Savršen par" kojom su promovisali otvaranje prodavnica u Srbiji u delu javnosti shvaćena "na način na koji nisu nameravali".

"Ideja naše kampanje nema za cilj da bilo koga omalovažava, već da promoviše ono po čemu je 'Lidl' prepoznat u svetu, a to je najbolji odnos cene i kvaliteta", naveo je "Lidl" i najavio da će uskoro emitovati nastavak reklame, preneo je Mondo.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kritikovala je kompaniju "Lidl" zbog reklame u kojoj, kako je navela "ženu prikazuju kao nisku cenu, a muškarca kao visok kvalitet", ocenivši da to "ne nosi dobru poruku gradjanima i posebno gradjankama Srbije".

Kompanija "Lidl" navela je da povezivanje bilo kog od likova u reklami sa samo jednim atributom nije bila njena namera i da je ideja za tu kampanju potekla iz gramatike srpskog jezika u kojem je reč kvalitet muškog roda, a reč cena ženskog.

"Lidl" je naveo i da kao društveno odgovorna kompanija u svim segmentima poslovanja poštuje princip ravnopravnosti i da duboko ceni napore koje ulažu institucije, organizacije civilnog društva i pojedinci u stvaranje društva ravnopravnih ljudi sa jednakim mogućnostima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.