AAA

EKONOMIJA | 01.11.2018 17:00

Barnije demantovao postizanje dogovora o finansijskom sektoru posle Bregzitu


Glavni pregovorač Evropske unije (EU) za Bregzit Mišel Barnije demantovao je danas da je postignut dogovor o finansijskom sektoru kako bi Velika Britanija imala pristup evropskom tržištu posle istpuanja iz članstva u Uniji, što je preneo list Tajms.


"Pogrešna informacija o Bregzitu i finansijskim službama", napisao je Barnije na Tviteru demantujući vest Tajmsa da su evropski i britanski pregovarači postigli načelni dogovor o budućim aspektivnima partnerstva tih službi.

Pozivajući se na izvore bliske vladi, Tajms je preneo da je EU navodno garantovala britanskim preduzećima pristup evropskom tržištu ako britanska finansijska regulativa ostane u skladu sa evropskom.

Britansko Ministarstvo za Bregzit navelo je Frans presu da još ništa nije dogovoreno.

London želi sporazum koji će omogućiti britanskim finansijskim kompanijama da nastave sa radom u Evropi nakon Bregzita koji stupa na snagu 29. marta 2019. godine. EU predlaže uskladjeni mehanizam koji bi britanskom finansijskom sektoru omogućio da nastavi pristup evropskom tržištu.

Ministar za Bregzit Dominik Rab juče je rekao da bi sporazum o budućim odnosima Londona i Brisela mogao da bude postignut do 21. novembra.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.