AAA

EKONOMIJA | 21.01.2019 21:35 > 21.01 21:35

Makron ugostio 150 poslovnih lidera u Versaju


Predsednik Francuske Emanuel Makron ugostio je večeras u Versaju 150 poslovnih lidera u nastojanju da pridobije podršku za svoj program dok pokret "Žuti prsluci" nastavlja s demonstracijama protiv njegovih ekonomskih politika.

Generalni direktori ili menadžeri kompanija Majkrosoft, Uber, Dženeral elektrik, Proktor end Gembl, Koka-kola i Aj-Bi-Em medju prisutnima su na večerašnjem skupu "Izaberi Francusku", na kojem Makron želi da promoviše poreske olakšice i druge mere u cilju privlačenja stranih investicija.

Lideri tih kompanija odazvali su se na poziv Makrona uoči odlaska na Svetski ekonomski forum u švajcarskom Davosu koji počinje sutra. Makron, suočen s protestima Žutih prsluka, neće ove godine ići u Davos.

Nekoliko kompanija iskoristilo je večerašnji dogadjaj da objavi planirane investicije u francusku privredu, ukupne vrednosti 600 miliona evra, saopštio je Makronov kabinet.

Kineska grupa Majkroport, koja proizvodi medicinske uredjaje, planira da uloži 350 miliona evra u narednih pet godina, a američki proizvodjač hrane Mars naveo je da će investirati 120 miliona evra.

Majkrosoft i Aj-Bi-Em su najavili razvijanje centara čiji će fokus biti na veštačkoj inteligenciji.

Američka tehnološka grupa Cisko je objavila plan o ulaganju 60 miliona evra u dalji razvoj pariske laboratorije za inovacije i istraživanje do 2022. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.