AAA

EKONOMIJA | 10.04.2020 11:45 > 10.04 12:00

Direktor Tojote: Japanska auto industrija štitiće radna mesta u krizi izazvanoj korona virusom

Izvršni direktor Tojote, Akio Tojoda obećao je da će japanska auto industrija nastojati da zaštiti radna mesta širom sveta dok traje pandemija korona virusa.

Tojoda, koji je ujedno i šef Japanskog udruženja proizvodjača automobila, rekao je da se plaši da bi japanska ekonomija mogla biti uništena pre nego što se svet izbori sa korona virusom.

Grupa koja okuplja japanske proizvodjače automobila, kao što su Nisan i Honda, i proizvodjače delova osnovaće specijalni fond kako bi pomogla otpuštenima da nadju posao, izjavio je Tojoda i dodao da je najveća pretnja industriji "potencijalni gubitak kvalifikovanih radnika".

Poput kompanija u SAD, i Tojota je počela da pravi zaštitne maske za lice, naveo je Tojoda. On je dodao i da 3.000 soba koje se koriste kao karantin za radnike koji se vraćaju iz inostranstva ako bude potrebe mogu biti korišćene kao karantin i za druge ljude.

Japan je ove nedelje proglasio vanredno stanje u Tokiju i još nekim gradskim sredinama gde se broj zaraženih i dalje povećava.

U toj zemlji je registrovano oko 5.500 zaraženih korona virusom ali se strahuje od eksponencijalnog skoka broja inficiranih.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.