AAA

EKONOMIJA | 14.01.2021 11:50 > 14.01 11:50

CMG: Si Djinping odgovorio na pismo bivšeg direktora kompanije Starbaks

Kineski predsednik Si Djinping odgovorio je na pismo bivšeg direktora kompanije Starbaks Hauarda Šulca, u kome je podržao tu kompaniju da dalje igra pozitivnu ulogu u kinesko-američkoj ekonomskoj i trgovinskoj saradnji, kao i u razvoju bilateralnih odnosa, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Si je u pismu podvukao da, pod rukovodstvom Komunističke partije Kine, 1,4 milijarde Kineza ulažu napore u svestranu izgradnju umerenog prosperitetnog društva i u izgradnju moderne socijalističke zemlje.

Proces za svestranu izgradnju moderne socijalističke zemlje će pružiti širi prostor američkim preduzećima, uključujući kompaniju Starbaks, kao i preduzećima svih zemalja sveta.
Si je izrazio nadu da će kompanija Starbaks dalje igrati pozitivnu ulogu u kinesko-američkoj ekonomskoj i trgovinskoj saradnji i u razvoju bilateralnih odnosa.

CMG podseća da je Šulc pre toga uputio pismo predsedniku Si Djinpingu, u kome je čestitao to što će Kina završiti svestranu izgradnju umereno prosperitetnog društva pod rukovodstvom predsednika Sija, a takodje je izrazio poštovanje prema kineskom narodu i kineskoj kulturi.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.