AAA

EKONOMIJA | 05.04.2021 11:10 > 05.04 11:21

LG prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka


Južnokorejski proizvodjač elektronike LG saopštio je danas da prestaje sa proizvodnjom mobilnih telefona zbog gubitaka i da će se usredsrediti na delove za električne automobile, robotiku, veštačku inteligenciju i druge proizvode.

Upravni odbor LG-a odobrio je promenu strategije i kompanija očekuje da će u potpunosti napustiti poslovanje sa mobilnim telefonima do kraja jula, navodi se u saopštenju.

LG je nekada bio treći po veličini proizvodjač mobilnih telefona, ali je izgubio udeo na tržištu zbog kineskih i drugih konkurenata. Akcije kompanije pale su danas za 2,5 odsto.

Ta kompanija i dalje je treća u Severnoj Americi, sa 13 odsto tržišnog udela posle Epla (Apple) koji ima 39 odsto i Samsunga sa 30 odsto u trećem kvartalu 2020. godine, prema istraživanju tržišta Counterpoint Technologi.

LG je ranije saopštio da razmatra strategiju jer je prodaja porasla za pet odsto u odnosu na godinu ranije u poslednjem tromjesečju 2020, ali je profitabilnost pala prodajom premijum proizvoda.

Kompanija je saopštila da će pružati podršku postojećim korisnicimai ažuriranja softvera "tokom odredjenog vremenskog perioda koji će se razlikovati u zavisnosti od regiona".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.