AAA

EKONOMIJA | 17.08.2022 14:20 > 17.08 14:25

Đilin posvećen opštoj revitalizaciji

U poslednjih deset godina, privreda u severoistočnoj kineskoj provinciji Đilin postojano se razvija, uključujući optimizaciju industrije i unapređenje poslovnog okruženja, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak u provincijskoj prestonici, Čangčunu, objavila je Sinhua.

Đilin se usmerio na razvoj tri glavne industrije: automobilske, prehrambene i ekološkog turizma.
U 2021. godini, provincija je zabeležila porast bruto domaćeg proizvoda od 6,6 odsto – u poređenju sa prethodnom godinom – i privukla 10.000 izuzetnih talenta i stručnjaka.

Tokom poslednje decenije, Đilin je takođe unapredio kapacitete za proizvodnju žita: devet godina zaredom, godišnja proizvodnja žita prešla je 35 miliona tona, dok je u 2021. godini proizvedeno 40,39 miliona tona, što je 20 odsto više nego 2012. godine, istaknuto je u saopštenju.

Sa preko tri miliona tržišnih subjekata, provincija dosledno gradi povoljno i efikasno poslovno okruženje težeći da svojim preduzećima pruži sve najbolje. 

Istovremeno, Đilin će nastaviti da radi na digitalizaciji provincijske uprave kao i na daljem razvoju i revitalizaciji, prenosi Sinhua.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.