AAA

EKONOMIJA | 09.09.2022 19:55 > 10.09 13:52

Kina gradi fabriku električnih vozila na Tajlandu (VIDEO)

Kineski proizvođač automobila BYD potpisao je 8. septembra ugovor o kupovini zemljišta sa tajlandskom firmom za razvoj industrijskih nekretnina WHA Group za izgradnju svoje nove fabrike električnih vozila u toj zemlji jugoistočne Azije, prenosi Sinhua.

Fabrika će se prostirati na 96 hektara u istočnoj tajlandskoj provinciji Rajong, delu istočnog ekonomskog koridora zemlje, posebne razvojne zone.
Sa početkom rada planiranim za 2024. i godišnjim proizvodnim kapacitetom od 150.000 jedinica, fabrika očekuje prodaju svojih električnih putničkih automobila na Tajlandu, u susednim zemljama ASEAN-a (Asocijacija nacija jugoistočne Azije) i drugim regionima.

Tajland ima za cilj da značajno poveća tržište električnih vozila u nadi da će uspostaviti 30 odsto svoje proizvodnje automobila na bazi električnih vozila. Ulazak BYD na Tajland će pomoći njegovoj automobilskoj industriji da se približi tom cilju, kao i pomoći zemlji da postane globalni centar za proizvodnju električnih vozila, rekao je Džariporn Džarukornsakul, suosnivač i predsednik WHA.

BYD se nada da će njegova tehnologija električnih vozila doprineti ukupnom razvoju industrije električnih vozila u Tajlandu, rekao je Liu Sueliang, generalni direktor Azijsko-pacifičkog odeljenja za prodaju automobila u BYD.

Zbog svog industrijskog lanca i geografskih prednosti, Tajland je već dugo glavna baza za proizvodnju automobila u jugoistočnoj Aziji, privlačeći kineske proizvođače automobila kao što su SAIC Motor i Great Wall Motor da tamo otvaraju fabrike.

(prilog) Beta/Xinhua

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.