AAA

EKONOMIJA | 21.09.2022 14:00 > 21.09 14:01

Kina globalni lider u proizvodnji i prodaji elektronike

Kina je na prvom mestu u svetu po proizvodnji i prodaji potrošačke elektronike zahvaljujući poboljšanim inovacijama i kapacitetima zemlje za izgradnji brendova, saopštilo je u utorak Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija.

Kina ostaje važna globalna proizvodna baza za potrošačke elektronske proizvode, privlačeći najveće svetske proizvođače elektronske opreme da uspostave proizvodne baze i centre za istraživanje i razvoj, rekao je zvaničnik ministarstva Su Venli na konferenciji za novinare, prenosi Sinhua.
Ministarstvo će ubrzati kultivaciju pionirskih i stubnih industrija u sektoru i promovisati razvoj audio-vizuelne tehnologije nove generacije i industrije virtuelne stvarnosti, rekao je Su.

Takođe će biti uloženi napori da se podstakne nadogradnja industrijskih lanaca sadržaja, računarstva, skladištenja i prikaza, između ostalog, rekao je Su, pozivajući na integraciju i inovativni razvoj novih tehnologija u ključnim industrijama kako bi se stimulisao potencijal potrošnje informacione industrije. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.