AAA

EKONOMIJA | 23.09.2022 11:00 > 23.09 11:00

Si Đinping: Promovisati stvaranje bogatijih, srećnijih i lepših sela u Kini

Uoči petog Festivala žetve kineskih poljoprivrednika, generalni sekretar CK KP Kine, kineski predsednik i predsednik Centralne vojne komisije Si Đinping uputio je čestitke i iskrene pozdrave velikom broju kineskih poljoprivrednika.

"Ove godine smo izbegli negativan uticaj jesenjih kiša i jesenjih poplava na severu koji smo imali prošle godine, kao i kasnu sadnju ozime pšenice na velikim površinama, ali smo izbegli i lokalnu pojavu epidemija kovida-19. Takođe, odgovorili smo na izazove velikih vrućina i suše u pojedinim delovima na jugu Kine. Ostvarili smo povećanje proizvodnje letnjeg žita i ranog pirinča, a očekuje se da ćemo imati još jednu veliku žetvu žitarica", rekao je Si, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).
On je pozvao partijske komitete i vlade na svim nivoima da sprovedu glavne politike i odluke Centralnog komiteta KP Kine o radu koji se odnosi na poljoprivredu, ruralna područja i poljoprivrednike, da ojačaju prehrambenu bezbednost, stabilizuju osnove poljoprivrede, konsoliduju i prošire dostignuća u smanjenju siromaštva, solidno promovišu ruralnu revitalizaciju i promovišu stvaranje prosperitetnijih ruralnih područja, srećnijeg života i lepšeg ruralnog područja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.